KENDİNİ TANI

AHMET TURGUT YAZMAN ile
KADİM BİLGİ ÖĞRETİLERİ İNZİVASI

15 – 19 HAZİRAN 2024

Aile Dizimi
Etkinlik Bilgi:

Dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı kültürlerde ve farklı dillerde insanın özüne ait ortak bir bilgi var, buna “Kadim Bilgi” deniyor. Bu bilgi sadece teorik olarak yani zihinsel düzeyde anlaşılır bir bilgi değil, hatta pratik edilmeden yani gündelik hayatta uygulanır seviyede tekrar edilmeden tam olarak anlaşılması mümkün değil.

Aile Dizimi

Bu inzivada dünyanın dört farklı köşesinde (Anadolu, Orta Doğu, Hint ve Amerika kıtası) söylence veya anlatıyla yani sözel olarak veya sembolik dille yani yazıyla aktarılan kadim bilgilerin ana hatlarını ve işleyiş mekaniklerini öğreneceğiz. İnsanın özüne ait temel kadim bilgilerin ana başlıkları şöyle: İkili Birlik (YinYang) anlayışı, Dört Yön (Dört Arketip) düzeni, Çakra (Letaif) sistemi, Yaşam Ağacı (Axis Mundi) öğretisi. Bu kapsamlı bilgi hazinesini, meditasyon, nefes pratikleri ve ritüel uygulamalarıyla derinleştirip, içselleştireceğiz ve kendimizi yeniden tanıyacağız.

Aile Dizimi

Meditasyon özünde farkındalık demek, farkında olmak için önce fark etmek gerekiyor, yani sesi, kokuyu, düşünceyi, duyguyu fark ederek başlıyor meditasyon. O zaman şöyle bir soru oluşuyor, bunu fark eden kim? Zihnim mi? Ben zihnim miyim? Yoksa bedenim mi? Ben bedenim miyim? Peki ya rüyalarım, bilinç altım, bilinç üstüm, ben bilinç miyim? Bu soruların cevabı uygulayacağımız pratiklerde saklı.

Ritüel’in sözlük anlamı önceden belirlenmiş bazı mimik, hareket, sözcük ya da objeler kullanılarak gerçekleştirilen tören demek. Yani 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinden, düğün organizasyonlarına gündelik hayatımızın içinde birçok ritüel var. Fakat kelimenin Sanskrit dilinden gelen kökü “Rta” kelimesi “gözle görünür kozmik düzen” anlamına geliyor, bu inzivada uygulayacağımız ritüeller kozmik düzenle olan bağlantımızı yenilememize yardımcı olacak.

Aile Dizimi

“Kendini Tanı” inzivası yukarıda kısaca bahsedilen konulara ilgi duyan, içsel çalışma alanında deneyimli ya da deneyimsiz herkese açıktır. Hem teorik bilgiler hem meditasyonlar hem de insanlığın var oluşundan beri süregelen ama bugün unutulmuş olan ritüeller ile kendini yeniden keşfetmene niyet ediyor. Eğer senin de niyetin varsa, detaylı bilgiler ve program için lütfen meditasyon@hizirkamp.com adresine e-posta gönder.

AHMET TURGUT YAZMAN

AHMET TURGUT YAZMAN

Aldığı sinema eğitimi sonrasında reklam sektöründe yönetmen olarak çalıştı. Sektörü bıraktıktan sonra ortaklarıyla birlikte Kazdağları’nda ekolojik turizm alanında faaliyet gösteren Hızır Kamp’ı hayata geçirdi ve “Göbeklitepe - Dünyanın İlk Tapınağı” filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı. 2007 yılında Hindistan Puna’daki Osho Mulitversity’de başladığı aktif meditasyon eğitimini Shunyo, Gopal, Svarup, Premartha, Svagito gibi hocalar ile sürdürdü. 2015 yılından beri Kuzey ve Güney Amerika yerli halklarının kabile liderleriyle geleneksel öğretiler üzerine çalışıyor.

2020 yılında ortaklarıyla birlikte kurduğu şirketin hazırladığı video temelli kişisel gelişim internet sitesinde (www.bir.one) içerik ve prodüksyon birimini yönetti. 2024 yılında Peru Amazon Ormanları’nda çektiği ve üç yıllık çalışma sonrasında yarattığı “Medicine Men of the River People” belgesiyle dünya film festivallerini dolaşıyor.

Aldığı eğitimler ve yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı sembolik, arkeolojik ve tarihi olgular üzerine verdiği seminerlerin yanı sıra meditasyon eğitimleri veren Ahmet; müzik, yoga, meditasyon, tasavvuf, arkeoloji, kabile ritüelleri ve reiki konularıyla ilgilidir, doğayı sever. Daha detaylı bilgi için lütfen www.ahmetyazman.com adresini ziyaret edin.